اثربخشی سازمانی
هدف از انجام این تحقیق، سنجش ابعاد مسیولیت اجتماعی سازمانی و بررسی تاثیرات آن بر اثربخشی سازمانی در شرکتهای تعاونی استان تهران میباشد.
برای این منظور، نمونهای با حجم ۳۸۸ نفر بهطور تصادفی از میان مشتریان چهار شرکت تعاونی فعال انتخاب کرده و با استفاده از روش همبستگی پیرسن، فرضیات مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان میدهد که رابطه معناداری میان اثربخشی سازمانی و مسیولیت اجتماعی سازمانی وجود دارد.
از میان مولفههای اثربخشی سازمانی، تصویر ذهنی مشتریان و اخلاق کارکنان، بیشترین ارتباط را با مسیولیت اجتماعی سازمانی داشته است.
طی یک تحقیق همبستگی از میان جامعه آماری مدیران ورزشی استان لرستان که تعداد آنها ۹۵ نفر بود، حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان ۷۶ نفر تعیین شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و به پرسشنامههای هوش هیجانی گلمن و اثربخشی سازمانی راتر پاسخ دادند.
نتایج نشان داد بین مولفههای خودمدیریتی و مدیریت روابط هوش هیجانی با اثربخشی سازمانی مدیران ورزشی استان لرستان رابطه مستقیم معنی داری مشاهده شد( ۰/۰۵>P ). همچنین نتایج نشان داد مولفههای خودمدیریتی و مدیریت روابط هوش هیجانی توان پیش بینی اثربخشی سازمانی مدیران ورزشی را دارند و ۰/۲۴ واریانس اثربخشی سازمانی آنها را تبیین میکنند.
ابزار اندازه گیری در تحقیق حاضر، پرسشنامههای محقق ساخته که دارای ۸۹ گویه و طیف پنچ گزینهای لیکرت اقتباس شده از پرسشنامههای استاندارد پارسونز و رابینز، به ترتیب برای متغیرهای اثربخشی سازمانی و مدیریت تعارض بودند.
برای تجزیه و تحلیل دادهها از دو آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد که نتایج به دست آمده از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون، نشان داد بین متغیرهای سبک مدیریت تعارض و اثربخشی سازمانی و مولفه ارتقا مهارتها و سلامت اداری رابطه معنی دار وجود دارد.
نتایج رگرسیون چند متغیره نیز نشان داد از بین مولفههای مدیریت تعارض سبک سازش و همکاری متغیر اثربخشی سازمانی را تبیین و پیش بینی میکنند.
منبع : مقاله اثربخشی سازمانی