افسردگی ، طبقه بندی و دیدگاه های موجود در مورد افسردگی
شیوع و گسترش افسردگی در جهان نگرانی جامعه بین المللی را برانگیخته است.
سلامت و تندرستی از اولویتهای هر جامعه و كلید دستیابی به پویایی و شكوفایی محسوب میشود به ویژه در دورهای كه به دلیلهای گوناگون این موهبت الهی تا حدودی به خطر افتاده است.
اهمیت همین موضوع سبب شد تا در ١۹۴۶ میلادی كشورهایی چون برزیل و چین در كنفرانس سانفرانسیسكو به تشكیل نهادی بین المللی در این ارتباط بیاندیشند؛ مبنای فكری كه ۲ سال بعد( ١۹۴۸ میلادی) به تنظیم و تصویب اساسنامه «سازمان جهانی بهداشت»( WHO) انجامید.
به بیان دیگر این سازمان معتبر بین المللی وظیفههایی چون «راه اندازی و پیشبرد فعالیتها در راستای كنترل همه گیریها و بیماریهای بومی، سازماندهی همكاریهای فنی مناسب در زمانهای اضطراری و بحران ها، كمك به دولتها در راستای تقویت خدمات بهداشتی و ترویج استانداردهای توسعه یافته آموزشی و تربیتی در تخصصهای مربوط به سلامت و بهداشت» را بر عهده دارد.
افسردگی از شایعترین اختلالات همراه با اختلال وسواسی جبری است.
دادهها با استفاده از روش تحلیل واریانس یکطرفه و رگرسیون چندمتغیری تحلیل شدند.
یافتهها: وسواسهای عدم کنترل بر فعالیتهای ذهنی( ۲۷/١۶۲=F، ۰۰۰١/
احساس دمغی، بیحوصلگی، غمگینی، ناامیدی، دلسردی و ناخشنودی همگی از تجربیات افسردگی رایج هستند. این حالت را افسردگی بهنجار میگویند. افسردگی یک بیماری جسمی – روانی ، است که می تواند در روان افراد نشانه های مختلف رااز خود بروز دهد اما درهرکس میزان و ابعاد این نشانه ها با دیگری متفاوت است. افسردگی اختلالی است که برتفکر ، خلق ، احساسات ، رفتاروسلامت جسمی تاثیر می گذارد. افسردگی پاسخ طبیعی آدمی به فشارهای زندگی است وتنها زمانی نا بهنجار تلقی میشود که یا با واقعه ای که رخ داده متناسب نباشد ویا فراتر از حدی که برای اکثر مردم نقطه ای آغاز بهبود است ادامه یابد ومشخصه ای اساسی افسردگی ناامیدی وغمگینی است .
منبع : مقاله افسردگی ، طبقه بندی و دیدگاه های موجود در مورد افسردگی