تاثیرات تولد فرزند بر والدین
اغلب زوجها انتظار دارند که وجود یک کودک، باعث تحیکم روابطشان شود اما مشکلات و سختیهای فرزند اول معمولا آنها را مضطرب و پریشانخاطر میکند؛ با این حال زوجهای بسیاری نیز هستند که پدر مادر شدن را، راهی برای قویتر شدن خود میپندارند.
من به عنوان یک متخصص خانواده، زمانی که در انتظار فرزند اول خود بودم، از تاثیری که قرار بود فرزندم بر همسر و خانوادهام اعمال کند کاملا آگاهی داشتم.
این کاهش توقع در بین زنان، مخصوصا مادرانی که دارای فرزند دیگری نیز هستند به وضوح دیده میشود.
نارضایتی مادران نسبت به وظیفهشان در نگهداری کودک، از میزان رضایت آنها نسبت به زندگی زناشویی میکاهد.
در این پژوهش رابطه بین ترتیب تولد خانوادگی دانشجویان با سبک زندگی آنها بررسی شد.
خانواده براساس جایگاهی که دارد، بیشترین تاثیر را بر فرزند در امور مختلف دارد؛ والدین احساس میکنند فرزندان هنگام ورود به سیستم آموزشی( دبستان و غیره) تحت تعلیم قرار میگیرند و شخصیت ایشان ساخته میشود، اما غافل از آنکه اکثر تاثیرپذیری فرزندان در همان سالهای اولیه و قبل از ورود به سیستم همگانی آموزش و تعلیم است.
پبر این اساس، با اینکه والدین و محققین از تولد فرزند جدید به عنوان یک رویداد پر استرس یاد میکنند اما این رویداد میتواند برای فرزند اول نیز یک بحران روحی عاطفی تلقی شود. با این حال، بررسیهای جدید حاکی از آن است که همهی فرزندان بزرگتر، تغییراتی در رفتارشان نشان نمیدهند؛ درصورتیکه تغییراتی نیز در رفتارشان دیده شود کاملا طبیعی و عادی است و نباید همهی آنها را به دید منفی نگریست. تا کنون نظر بر این بوده است که کودک اول با ورود یک خواهر و یا یک برادر جدید به خانواده احساس راحتی نمیکند و دچار تنش و اضطراب میشود؛ اما تحقیقات جدید از این نظر پیروی نمیکنند. در واقع رفتار فرزند اول نسبت به حضور عضو جدید خانواده، کاملا بسته به شرایط و شخصیتی میباشد که آن کودک دارد. همچنین این رفتار به سن او، طرز مراقبت والدین از او، رابطهی پدر و مادر با یکدیگر و زمینهی خانوادگیاش نیز بستگی دارد.این امر قویا میتواند ناشی از عدم آگاهی از نحوه برخورد صحیح والدین با فرزندان در مراحل مختلف رشد و تکامل و عواقب جبران ناپذیر بر زندگی آینده جوانان باشد که خود لزوم آموزشهای همگانی براساس برنامههای ساختار یافته برای والدین قبل از تولد فرزندان را مطرح مینماید