رسانه
در این مقاله در راستای تبیین تاثیر رسانههای جهانی بر هویت فرهنگی جوانان، نخست مفهوم جهانی شدن و فرایند آن تشریح و سپس به مفهوم هویت اشاره نموده و دیدگاه جامعه شناسان معاصر را در این رابطه مطرح و در ادامه ضمن توصیف رسانههای جهانی و ترسیم وضعیت کنونی آن در ایران وجهان، به نقش رسانههای جهانی در هویت فرهنگی جوانان اشاره نموده ودر خاتمه با توجه بهنظرسنجی به عمل آمده از دانشجویان رشتهی ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در خصوص موضوع نتایج حاصله از تحقیق ارایه شده است.
واژههای کلیدی: فرهنگ، رسانههای جهانی، اینتر نت ،ماهواره، هویت فرهنگی جوانان ،زبان،آداب و رسوم،دین مقدمه امروزه وسایل ارتباط جمعى در تمامى کشورها نقش حساس و مهمى را در زمینه هاى مختلف ازجمله سیاسى، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگى ایفا مى کنند.
از رایج ترین و شناخته شده ترین کاربردهاى ماهواره، تقویت فرستنده هاى رادیویى و تلویزیونى است که با استفاده از آنها مى توان کشورهاى دور دست و حتى قارهها را زیر پوشش برنامه هاى رادیو و تلویزیون درآورد.
ابتدا با تشریح مفهوم رسانههای اجتماعی و ویژگیهای این فناوریهای نوین ارتباطی، یک طبقه بندی از رسانههای اجتماعی در قالب هفت بلوک( هویت، گفتگو، درمیانگذاری، حضور، روابط، اعتبار و گروه) ارایه نمود و در نهایت چالشهای و فرصتهای ایجاد شده از استفاده گسترش روز افزون از رسانههای اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.
رسانههای جمعی به اشکال مختلف همه افراد جامعه را تحت تاثیر قرار میدهند اما تاثیر آنها بر نهاد خانواده غیرقابل انکار و بسیار عمیق میباشد.
خانواده به عنوان اصلیترین نهاد جامعه و مهمترین گروهی که فرد به عضویت آن در میآید و در آن اجتماعی میشود به شدت تحت تاثیر رسانههای جمعی قرار گرفته و ساختار و ماهیت و چگونگی روابط اعضای آن دچار تغییرات بسیار زیادی شده است.
حضور پررنگ رسانههای جمعی در زندگی انسان امروزی همواره با مخاطراتی همراه بوده است و در برابر فواید و تاثیرات مثبت آسیبهای بسیاری را نیز به بنیان خانواده وارد نموده است.
بخشی از مشکلات خانوادگی از قبیل انزوا، خشونت خانوادگی و جرایم،اختلافات، اعتیاد، طلاق، خیانت و مشکلات عاطفی و روحی و روانی تحت تاثیر رسانه-های جمعی و الگوبرداری از برنامههای آنها بوجود آمده است.
در مقاله حاضر سعی بر این است که تاثیرات و آسیبهای رسانههای جمعی بر خانواده را با توجه به واقعیتهای جامعه امروز و با استفاده از نظریات جامعه شناسانه به روش کتابخانهای مورد بررسی قرار گیرد.
منبع : مقاله رسانه