رهبری تحول آفرین
رهبری تحولآفرین بیانکننده فرایندی است که افراد را متحول میکند و با ارزشها و خصیصههای اخلاقی و اهداف بلندمدت ارتباط دارد.همچنین، همه ابعاد سبکهای رهبری تحولآفرین با فرهنگ سازمانی ارتباط مثبت و معنادار دارد.
لازمه تغییر و تحولات مستمر سازمانی در محیطهای پویا و در حال تغییر امروز، وجود رهبرانی بصیر، راهبردی یا به عبارت روشن تر، رهبران تحول آفرین است.
به دلیل توجه فزاینده به عامل رهبری در ایجاد تحولات سازمانی در سطح دنیا و نقش آن در یادگیری سازمانی، در این تحقیق سعی بر آن شده رابطه متقابل رهبری تحول آفرین و یادگیری سازمانی از طریق روش تحقیق همبستگی مورد بررسی قرار گیرد.
با این هدف ١۳۸ نفر از کارکنان ستادی شرکت سایپا به صورت تصادفی انتخاب شدند.
در این مقاله با رهبری تحول آفرین بیشتر آشنا میشوید.
رهبران تحول آفرین عموما پرانرژی، علاقهمند و مشتاق هستند.
این رهبران نهتنها در فرایندهای کار درگیر میشوند، بلکه تمرکزشان روی این است که به دیگر افراد گروه کمک کنند تا آنها نیز در کارهایشان موفق باشند.
رهبری تحول آفرین به نوعی رهبری اطلاق میشود که در آن رهبران دارای موهبت الهی هستند و برای پیروان خود انگیزش معنوی و توجه ویژه فراهم و با نفوذ بر قلبشان آنها را هدایت میکنند.
رهبری تحول آفرین همچنین به دنبال برقراری یک رابطه بین علایق فردی و جمعی است تا به زیردستان اجازه کار کردن برای اهداف متعالی را بدهد.
یکی از عوامل مهمی که باعث ایجاد تحقیقات گسترده در زمینه رهبری شده است، جذابیتهای ناشی از مفهوم رهبری تحول آفرین میباشد.
شاید این جذابیت ناشی از این مفهوم است که رهبران از طریق نفوذ در پیروان خود به اهداف مورد نظر دست مییابند و در این بین عواطف و احساسات او و پیروانش نقش تعیین کنندهای دارد، چرا که اهمیتی ندارد که رهبران شروع به انجام «چه» کار کنند یا ایجاد یک شیوه جدید یا تحریک تیمها برای فعالیت، در هر حال موفقیت آنها وابسته به این است که «چطور» این کار را انجام دهند.
اگر در این وظیفه پایهای یعنی «کنترل هیجانات در جهت صحیح» شکست بخورند هیچ یک از کارهایی که انجام دادهاند نمیتواند به آن اندازه که باید و شاید موثر واقع شود.
منبع : مقاله رهبری تحول آفرین