بازار مالی
هدف اصلی این مقاله بررسی انواع بازارهای مالی است.
در این باره ابتدا شناخت انواع بازارها و مفاهیم مربوط به بازار مالی و کارکردهای اقتصادی آن مطرح میشود و در ادامه تقسیم بندی بازارهای مالی مورد ارزیابی قرار گرفته است و در مورد هریک از بازارها مواردی همچون) تعاریف،وظایف بازار،کارکردها و مزایای بازار و نهادها و اوراق بهادار بازار مربوطه و مقایسه برخی بازارها( مورد بررسی قرار میگیرد پیچیدگیهای قراردادهای بازار مالی اعم از بازار پول و بازار سرمایه و نیز تاثیر این بازار بر کلیت نظام اقتصادی یک کشور از طریق تامین منابع مالی، باعث میشود تا حکومتها از ابزار مختلفی برای دستیابی به منافع عمومی و تامین مالی خود، در این بازارها استفاده کنند.
لزوم حفظ منفعت خصوصی سرمایهگذاران، کاهش و مدیریت ریسک و ذات دوگانه تنظیمگری که از یکسو کنشگران بازار و از سوی دیگر مداخلات حکومت را محدود میکند، طیف گستردهای از این ابزار را پدید میآورد که کمابیش در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
یک تخمین مناسب از تلاطم قیمت طلا یا داراییهای مالی همچون سکه طلا در یک دوره سرمایهگذاری نقطه آغازین بسیار مهمی در کنترل ریسک سرمایهگذاری است.
هدف از تدوین این پژوهش مطالعه و پیشبینی تلاطم در بازدهی قیمت نقدی سکه طلا در ایران به روش ANN-GARCH است.
استفاده از اطلاعات بازارهای موازی و نیز افزایش دوره پیش بینی میتواند نتایج بهتری در تبیین موضوع حاصل کند.
بازار سرمایه پلی است، که پسانداز واحدهای اقتصادی دارای مازاد مانند شرکتها یا دولتها را، به واحدهای سرمایهگذاری که بدان نیازمندند، انتقال میدهد.
بنابراین بازار سرمایه، واحدهای پسانداز و سرمایهگذاران را با یکدیگر ارتباط میدهد.
از سوی دیگر، سازوکارهای تعبیه شده در این بازار، از طریق رشد حجم پسانداز و سرمایهگذاری، رشد اقتصادی را تسریع میکنند.
استفاده از بازار سرمایه برای تامین مالی مخارج دولت نیز، ازجمله قدیمیترین و متداولترین شکل مبادلات مالی است.
اتکای دولتها به بازار سرمایه در اغلب اقتصادهای مدرن نه تنها از این جهت مهم است که دولتها غالبا اوراق بدهی منتشر میکنند تا بخش عمده هزینههای خود را تامین مالی نمایند، بلکه استقراض دولت غالبا حجم عظیمی از کل وجوه عرضه شده در بازار توسط وامدهندگان را جذب میکند.
منبع : مقاله بازار مالی