بازاریابی رابطه مند
سازمانها با درکی که از اهمیت رضایت مشتری کسب کرده اند، به تدریج در حال فاصله گیری از بازاریابی سنتی و گرایش به سمت بازاریابی رابطه مند میباشند.
با توجه به اهمیت این رویکرد برای سازمانهای امروزی، این مقاله ارتباط بنیانهای بازاریابی رابطه مند ازجمله اعتماد، تعهد، ارتباطات، مدیریت تعارض و شایستگی را با رضایت مشتری از خدمات بانکی مورد بررسی قرار داده است.
افزایش رقابت، پویایی و پیچیده شدن محیط، پررنگ شدن بخش خصوصی، رشد انتظارات مشتریان و ظهور نوآوریهای جدید در صنعت خدمات کشور، تحولات بسیاری در نگرش سازمانها نسبت به مقوله مشتری، ایجاد نموده و آنان را به اهمیت مشتری و منافعی که میتواند برای آنان به دنبال داشته باشد، واقف نموده است.
یکی از این راهکارها روشی شناخته شده تحت عنوان «بازاریابی رابطهمند» است که مشتریان ناراضی را محدود کرده و باعث فزونی مشتریان وفادار میشود.
دادههای مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری و از طریق روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل تحلیل شدهاند.
در نهایت، فرضیه اصلی تحقیق تحت عنوان« بین بازاریابی رابطهمند و وفاداری مشتریان، رابطه معناداری وجود دارد» نیز مورد تایید واقع میگردد .
وفاداری عبارتست از حفظ تعهد عمیق به خرید مجدد یا انتخاب مجدد محصول یا خدمات بهطور مستقیم در آینده، به رغم اینکه تاثیرات موقعیتی و تلاشهای بازاریابی به صورت بالقوه میتواند باعث تغییر در رفتار مشتری شود.
بنابراین، سازمانها جهت ایجاد یک رابطه، میبایست فرآیندهای ارتباطی و تعاملی مورد نیاز را به وجود آورند.
بازاریابی تهاجمی به جذب مشتریان جدیدی میپردازد که شامل جذب مشتریان بالقوه یا ترغیب و جذب مشتریان رقیب میشود.
به عبارت دیگر، استراتژیهای دفاعی در تلاشند تا مشتریان کنونی را حفظ و کسب وکار بیشتری را با آنها ترتیب دهند.
در ادامه پنج استراتژی که در طراحی برنامه بازاریابی رابطه مند مورد توجه قرار میگیرند را میخوانید.
این استراتژیها از یکدیگر مستقل نیستند، میتوانند بهطور ترکیبی یا جداگانه مورد استفاده قرار گیرند:
منبع : مقاله بازاریابی رابطه مند